Sign up!

CityBook Travel Content

Eén app, zes steden, tientallen verhalen, honderden video’s. ’s Werelds grootste digitale reisplatform Booking.com introduceerde in januari 2020 de nieuwe inspirerende reisgids CityBook. Wij hebben het afgelopen jaar een waanzinnige stroom van content hiervoor geproduceerd. Tijdloze verhalen maken voor een innovatief platform? Bring it on!

Citybook
CityBook biedt reizigers op ieder moment van de dag een aangepaste en optimale ervaring. Van lokale highlights tot snappy content die je de vibe van een stad laat voelen.

Maar voor er een seconde werd gefilmd, gingen we door een uitgebreid briefing proces met Booking.com. De uitdaging: welke content deel je met app-gebruikers die snelle en aansprekende inspiratie zoeken. Hoe kunnen we efficiënt wereldwijd opschalen?

Van pilot naar zes steden
De eerste stap: een pilot in Amsterdam. En met pilot bedoelen we: vijf formats over vier thema’s, in verschillende cutdowns. Dus eigenlijk 100 pilots. Fast forward enkele weken en Booking.com gaat all in! In 2019 filmden we verhalen in Amsterdam, Parijs, Londen, Berlijn, Tokyo en New York, die je allemaal kan zien in CityBook app. Hiervoor gingen we unieke hybride samenwerkingen aan met lokale producenten. Wij de eindredactie en post productie, zij de lokale productie. Want mensen die dezelfde taal spreken, vertellen elkaar het echte verhaal. Met altijd in ons achterhoofd: inhoud, echtheid en continuïteit.

Team effort
Verantwoordelijk voor formatontwikkeling en inhoudelijke continuïteit was creative director Martijn Kranenburg. Het projectmanagement lag in de bezielende handen van Daan Moonen, terwijl een supersquad van editors met o.a. Werner Walthaus, Sem Laming, Mehdi Janah, Kris Lodewijk, Michiel van Zummeren en Gerben Lucas zorgde voor de meer dan 400 deliverables.

CityBook is nu verkrijgbaar in de iOS en Android appstores!

Like A Local – Culture –  Amsterdam

Extraordinary – Londoner – Jordan

Best of – Shopping – Paris

For Families – Nightlife – London

Client
Agency
Regisseur
Martijn Kranenburg
Creative Producer
Daan Moonen
Aantal Assets
80+ per stad (totaal 480 videos)
Gert van de Cappelle
Let's get in touch!
Gert van de Cappelle, Partner @ Big Shots