Sign up!

Waarom Explainers nu relevanter zijn dan ooit

Bij Big Shots begrijpen we dat bijzondere situaties vragen om bijzondere oplossingen. Het beantwoorden van vragen of wegnemen van onzekerheden is nu belangrijker dan ooit. Met een slimme uitlegvideo krijg je de juiste informatie bij de juiste mensen.

Het belang van de juiste informatie op het juiste moment

Tekst kan in sommige gevallen lastig zijn, omdat er honderden verschillende manieren zijn waarop mensen interpreteren wat ze lezen. Explain video’s maken duidelijk wat het nut en de functie van een product of dienst is. Wij zijn eenmaal zo bedraad dat uitleg écht landt als het voor onze eigen ogen wordt uitgelegd. Goede uitleg creëert een virtuele connectie met je klant. Een goed geproduceerde video met een solide script en interessante beelden, trekt gelijk de aandacht van je publiek, en positioneert jou als afzender als een duidelijk en betrouwbare bron.

Een effectieve boodschapoverdracht

Onderzoek toont dat wij slechts 10% onthouden van wat we lezen, maar wel 50% van wat we zien. Combineer je dit samen, dan wordt iets al veel duidelijker dan wanneer je klant een handleiding moet lezen. Met animaties maak je het niet alleen makkelijker voor de klant, maar ook maak je complexe informatie begrijpelijker. Door middel van een goede Explain video komen zelfs lastige medische, statistische, financiële of technische producten direct tot leven.

Snel, voordelig en aanpasbaar

Voor het maken van een animatie volgen wij altijd een strak proces, dat door jaren ervaring is gefinetuned. De basis van een snelle, kwalitatieve explainer bestaat uit een team specialisten dat precies weet wat ze wanneer moeten doen. Van scherpe copywriters, illustrators, storyboarders en animators tot een ijzersterke voiceover.

In een snel veranderende realiteit is het een zeer welome bijkomstigheid dat Explainers kunnen worden aangepast. Aan de voorkant van het proces in de duizenden manieren waarom illustraties tot leven komen. En zelfs na oplevering is het relatief eenvoudig om feiten en informatie aan te passen naar nieuwe inzichten.

Aanpassingen voor Explain video’s zijn in een handomdraai gedaan, en allemaal naar de wens van de klant. En.. een goede Explainer video verdient zichzelf binnen no time terug. Een klant die jouw product begrijpt, is sneller tevreden, komt vaker terug en verlaagd de druk op je klanten service.

Meer weten?

Lees hier alles over Big Shots Explain. Gelijk starten? Bel Tim op +31 6 47 48 86 50‬ of stuur hem direct een mailtje.